Апокалиптични кадри пристигат от съседна Гърция. Огромните горски пожари продължават да

...
Апокалиптични кадри пристигат от съседна Гърция. Огромните горски пожари продължават да
Коментари Харесай

Черна земя, черно небе: Загинали хора, изпепелени гори и апокалиптични гледки в Гърция

Апокалиптични фрагменти идват от прилежаща Гърция.  Огромните горски пожари не престават да завземат нови територии, а броят на жертвите пораства.

В гората Дадия в Северна Гърция са открити 18 тела на две групи, които по всяка възможност са на незаконни мигранти, опитващи се да прекосят границата.

 Гърция гори Снимка: Getty Images

Разследващите се тормозят, че броят на починалите в гората може да се усили.

Преминаването през района Еврос е желан маршрут за множеството незаконни мигранти от Сирия и Азия. Там те прекосяват река Еврос от Турция и влизат в Европейския съюз.

Снимка: Getty Images

Местните управляващи оповестиха, че са популяризирали известия до всички мобилни телефони в региона с предизвестие за хората да се изтеглят. Това включва апарати и на задгранични мрежи.

Снимка: Getty Images

В Александруполис се наложи евакуацията на болница в града. Новородени бебета и пациенти от интензивното поделение бяха преместени на ферибот в пристанището на града. По време на избавителните действия пламъците са навлезли на територията на университетската болница. Линейки и рейсове са извозили повече от 115 пациенти на несъмнено място.

Снимка: Getty Images

Пожарите в района предизвикаха съществено задимяване над огромни елементи от Гърция. Атина беше обхваната от димна завеса, която скри слънцето за часове.

Местните управляващи акцентират, че броят на починалите евентуално ще се усили.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР